Appelcake met kwark

Cake op basis van kwark, met appel en rozijnen

Ik had kwark op overschot en wist niet goed wat ermee te doen. Dus besloot ik maar om iets te proberen. En het resultaat mocht er zijn, al zeg ik het zelf :-). Een lekkere en luchtige cake die heerlijk zoet smaakt, maar door de relatief kleine hoeveelheid kokosbloesemsuiker toch nog een beetje als gezond beschouwd kan worden. Ideaal als ontbijt of als tussendoortje. En als je bijvoorbeeld niet zo een fan bent van appels of rozijnen, zijn de variatiemogelijkheden eindeloos: vervang de appel door rode vruchten, de rozijnen door cranberries, … Voor elk wat wils. Experimenteren is de boodschap!

Ingrediënten

– 250 g magere kwark
– 3 grote eieren
– 50g kokosbloesemsuiker
– 100g speltbloem
– 1 eetlepel kaneel
– 1 eetlepel bakpoeder
– 1 appel
– 1 handvol rozijnen

Bereiding

– Verwarm de oven voor op 180°C
– Klop de kwark en de eieren los door elkaar tot een gladde massa
– Voeg de suiker, speltbloem, kaneel en bakpoeder toe en roer opnieuw tot een glad beslag
– Schil de appel en snijd in kleine blokjes
– Voeg de appel en de rozijnen toe aan het beslag en meng nog eens goed
– Vet een kleine springvorm (24cm)  in en bekleed met bakpapier. Vul de springvorm met het cakebeslag en plaats gedurende 30 minuten in de oven. De cake is gaar als je er in prikt en de prikker er droog uitkomt.
– SMAKELIJK!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *